hoe ziet het eruit

Afgeronde projecten in beeld met korte beschrijving. Om meer van mijn mozaiek te zien kijk onder vrije mozaieken.

In opdracht van bedrijven

Welkom (2x 40x200)

Welkom

Abbott Family (250x260x160)

Samen met Jeanine Gerlofsma en Jose Poels van het Mozaiekgilde heb ik een grote beeldengroep gemaakt voor de hal van het nieuwe kantoor van Abbott te Hoofddorp. Een deel van het verwerkte mozaïek is gemaakt door het personeel van Abbott tijdens een workshop. Verder is het beeld bekleed met keramiek. Ik heb me naast een groot deel van de uitvoering vooral bezig gehouden met de technische realisatie, zoals de bouw van het frame, de montage en het transport.

Abbott Family

In opdracht van particulieren

Polderbank (45x250)

Gemaakt van ingelegd glas.

Polderbank

De kantlijn (14x390)

Gemaakt van glas.

De Kantlijn

Jaap (30x400cm)

Het is een mozaiek van twee tegels hoog helemaal rond in de badkamer en op iedere wand is de landschapsreferentie per windrichting van de eigenaar (Jaap)te zien. Op de westwand de Noordhollandse bollenvelden, op denoordwand de wadden, op de oostwand de Groningse graanvelden en de Drentse bossen (in het linker huisje bevindt zich het mozaiek) en op de zuidwand de Nieuwe gracht in Utrecht met de dom op de achtergrond.

Jaap

De douche is al bezet (130x190)

Dit ontwerp is gebaseerd op de gebruikers; twee echte naturisten met gevoel voor humor.

De douche is al bezet

Onderdak

Dit spiegelmeubel is gemaakt voor een klein badcelletje in een naoorlogs rijtjeshuis. Het dakje geeft bescherming, geborgenheid en huiselijkheid.

Onderdak

Kijk maar

Deze spiegel is ontworpen voor een mooie jonge vrouw, die er graag goed uitziet. Vele ogen kijken mee.

Kijk maar

Maddy

Dit ontwerp op een terras is mijn verhaal over de eigenaresse. Ze is blond en heeft een zonnig karakter; ze bloost makkelijk en is warm en hartelijk; ze heeft helder blauwe ogen en is ook helder in wat ze te zeggen heeft.

Kijk maarKijk maar

Wasbeurt (90x110)

Gemaakt om te onderzoeken wat één kleur doet.

Knotwilgen (90x110)

Gemaakt om een geleidelijke overgang van tegels naar mozaïek te onderzoeken.

Kiekeboe (90x200cm)

Dit werk is gemaakt voor een tuinmuur. Het ontwerp is gebaseerd op de “toscaanse” sfeer van de tuin. De kinderkopjes in het ontwerp zijn ingegeven door gesprekken met de opdrachtgever.